onsdag, november 10

Usch.

Varför gör inte min blogg som jag vill?
Varför kan jag inte lägga upp min GIF-bild?
Jag blir ledsen på det här.
Usch.

6 kommentarer:

The neeeerd Josefin sa...

den måste ha samma mått (bredd) som det du väljer. Välj så stort som möjligt och låt den vara sen utan att dra i den så blir den lika stor som den är på rikigt :) (Jag brukar välja att göra den i 600 (bredd)i ps och sen lägga upp den i bloggen på 600)

Malin Jonsson sa...

Eh.. Tack, men jag fattade inte riktigt det där.:) Hehe.
Problemet är snarare att den inte rör sig när jag lägger upp den.

josefin sa...

ja men det är det som gör det. Om bilden är typ 723 px i bredd (tror det heter så, alltså hur bred den är), och du laddar upp den i typ "mellan stor bild" (det heter så på blogspot va?) och då kanske den blir typ 500 (bred). Då krymps bilden och då rör den inte på sig. om du väljer största möjliga bildbredd (stor bild) på blogspot så fungerar det nog. Annars måste du göra om bilden och göra den mindre.

Oftast kan du se bredd och längd på bilden genom att bara lägga muspekaren över bilden så kommer det upp en liten ruta där det står storlek på bilden (typ 43 kB), vad för slags bild det är (typ JPEG) OCH bildstorlek (typ 604 x 332). Då betyder det att bredden på bilden är 604, om du då laddar upp bilden i bloggen på 600, då krymps ju bilden för att få plats och då rör den inte sig. Välj hellre 700. Du kan INTE dra i bilden för att få den bredd u vill ha när du har den i bloggen, du måste välja de först.


HAHHAHHA, fattar du? Det är knappt så jag fattar något av det där. Men det är egentligen ganska lätt om man förstår. Hoppas du förstår. Annars ska jag visa när vi ses någon gång. :)

josefin sa...

muspekaren över bilden ... i den mapp på datorn där bilden ligger alltså*

Malin Jonsson sa...

Haha, jag tror jag faktiskt förstår. Jag ska återigen försöka. :)

Malin Jonsson sa...

Neeej, funkar inte nu heller. Funderar om jag gjort något fel med själva bilden.. Eller så är det fel på blogspot. Något är fel i alla fall.